Blekte håret med C-Vitamin

Fick för ett tag sedan tipset om att man delvis kan ta bort pastellfärger i håret med hjälp av c-vitamin, då det är bättre än att bleka, så jag gav mig på att testa detta.

Först så tog jag c-vitaminen jag hade hemma. C-vitamin i form av brustablett. Med smak av granatäpple och lime, må det stå er bi.

sCIMG2986

Jag tog mer än halva innehållet i förpackningen och lade dem i ett glas, och krossade med hjälp av en kniv (både den vassa och trubbiga änden). Sedan hällde jag pyttelite vatten och rörde om. Det tog självklart rätt lång tid för det att lösas och allt löste sig inte heller. Man måste blanda runt av och till med. Så pyser det över. Så man borde nog ta ett större glas än mig.

sCIMG2970

Sedan så ställde jag mig i dushen, kladdade in blandningen bäst jag kunde i håret. Gick ur dushen och tänkte sätta en plastpåse (en systemetkasse om det lyster dig) över huvudet.. MEN lite av blandningen smög sig ned över ansiktet. Inga stora droppar, bara lite lite grann men saken är den att det började svida, och sticka. Självklart fick jag panik eftersom jag är rätt nöjd med mitt ansikte och har ingen önskan av att få det avfrätt som om jag skulle kollat på arken i Indiana Jones. Så efter att jag haft blandningen i håret knappa fem minuter så sköljde jag ur det.

Men det blektes ändå, trots den korta tiden, och jag säger mantackar. Mitt ansikte sitter kvar som det ska också vilket jag känner mig nöjd över. Före och efterbilder finner ni härunder.

sCIMG2977

sCIMG2978

sCIMG2981

Håret blir lite torrt av det här, men fortfarande bättre än att bleka håret (säger dom) och jag tänker definitivt testa igen. Men utan att råka få blandningen i ansiktet.

// RadioaCtiv3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

To use solvemedia you must get an API key from http://api.solvemedia.com/public/signup